tirsdag 18. februar 2014

Gjestal kjøpte opp og legger ned Dale Garn

20- 25 personer vil miste jobben når produksjonen nedlegges ved tradisjonsrike Dale Garn på grunn av dårlig lønnsomhet skriver Nrk Hordaland. Nyheten om nedleggelsen kom bare en måned etter at Gjestal AS overtok Dale Garn, og de vil nå satse fullt på import. 

Dale Garn var et datterselskap av suksessrike Dale of Norway (DoN) frem til 2009 da Hilde Midhjell overtok som hovedaksjoner i DoN mens Nistad Gruppen AS fortsatte som eier av Dale Garn frem til Gjestal overtok i januar 2014. De to selskapenes lokaler ligger vegg i vegg i Vaksdal og deler både historie, tradisjoner og kantine. 

Tapet av Dale Garns produksjon er et tap av kunnskap om ull, kvalitet og kulturarv vi vanskelig kan få tilbake skriver direktør Norges husflidslag Marit Jacobsen i et innlegg i Nationen. Marit Jacobsen synes det er synd at den kunnskapen og ekspertisen om ull og garnproduksjon man har opparbeidet i mer enn hundre år ved fabrikken i Vaksdal nå forsvinner. 

Her kan du lese om hvordan selve garnproduksjonsprosessen ved Dale foregår.

Adm. dir Hilde Midthjelll i DoN sier til Nrk Hordaland at hun ikke ble gjort oppmerksom på at Dale Garn var til salgs og at hun ville vurdert annerledes enn Gjestal og satset på å beholde noe av produksjonen her i Norge. Det gjenstår å se om Gjestal er villige til å ta i mot gode råd, eller om deres beslutning om nedleggelse av produksjonen er endelig. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar