torsdag 6. mars 2014

Strikking forbudt! ... strenge regler i cafelivet...

Cafégjest Elisabeth Andersen ble bedt om å legge bort strikketøyet hun hadde tatt frem mens hun ventet på på Bacchus i Stavanger. Cafeen har nemlig en regel om at det ikke er lov å bedrive hobbyer eller lese lekser der fordi det virker forstyrrende fikk hun beskjed om. Andersen forteller til Rogalandsavis at hun rett og slett følte seg uvelkommen. Historien om Andersens cafébesøk har gått som en farsott både i avisene og blant strikkebloggerne.

Inntrykket ble ikke noe bedre etter oppfølgingsartikkelen til Stavanger Aftenblad hvor caféeierne redegjør for hvordan de mener man bør oppføre seg på café for å ikke bli betraktet som en ufin snylter. Blant annet bør man ikke bli for lenge, - en time er nok synes de. Det gjelder altså å være effektiv gjest som ikke tar for mye plass, legger igjen nok penger og ikke blir for lenge...Jeg kan jo skjønne det på en måte, men så er det dette med å fremme service og få gjestene til å føle seg velkomne da.

Takke meg til mine favorittcafeer Majorstuen cafe i Skudeneshavn og den mer urbane Espresso House her i Oslo hvor både barn og voksne er velkomne og man kan sitte så lenge man ønsker, gjerne kan lese eller jobbe med pc, skravle, strikke om man vil, og få et godt pusterom i hverdagen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar