søndag 2. mars 2014

Hjertestrikk for kvinnehjerter!

Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL)setter fokus på kvinner gjennom sin årlige "Hjertelig hilsen"-aksjon. Den landsomfattende aksjonen pågår fra 8. februar til 8. mars.

Vi la først merke til kampanjen i fjor da vi var i Skudeneshavn hvor vi har feriehus, hvor det var hengt opp hjerter mange steder i byen slik som på den koselige kafeen over gata for oss. (Les mer om aksjonen i Skudeneshavn på bloggen Det gode liv i Skudeneshavn.)


Symptomer på hjerteinfarkt er ofte mer diffuse hos kvinner enn hos menn, og kvinner har f.eks oftere stumme infarkt enn menn.Kvinner kan i ukene før utvikling av et hjerteinfarkt ha symptomer som uvanlig tretthet, tung pust, fordøyelsesplager, generell uvelhetsfølelse og søvnproblemer, skriver LHL på sine nettsider. Derfor er det viktig å sette fokus på hjertehelse hos kvinner, slik som denne strikkehjerte- kampanjen er ment å gjøre!

Rundt om i landet er det stort engasjement for hjertestrikk for å støtte hjerteforskningen. Oppfordringenom å lage hjerter går til privatpersoner, skoler, barnehager og politikere. 

Slik gjør du hvis du vil bidra: Strikk et eller flere hjerter, fest på en merkelapp hvor det oppfordres til å støtte kampanjen (merklapper bestilles via LHL), heng deretter opp hjertet et god synlig sted og send inn bilde av strikkehjertet ditt til kampanje@lhl.no for å være med i trekningen av en premie. Les mer om kampanjenher.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar