onsdag 23. april 2014

Karmøyjakken!

Vi har såvidt kommet tilbake til Oslo etter fine påskedager i Skudeneshavn på Karmøy hvor vi har feriehus. I Skudeneshavn lever vi det gode liv med late dager og for meg innebærer det å ta frem strikketøyet! 





Butikken Handlehuset i Skudeneshavn har designet Karmøyjakken med tradisjonelt mønster med hvite åttebladsroser på blå bunn. Det er Sonja som har designet jakken kan de opplyse hos Handlehuset, og i tillegg til de norske rosene er det også hentet inspirasjon til mønsterbordene fra alpakkegenserne som de blir strikket i Peru og importert til butikken. 


Det fine mønsteret har nå også blitt brukt til å designe en tunika i lilla og grått, og på to forskjellige luetyper. Du kan kjøpe mønster og garnpakker i Alpakka og i Superwash til jakke, tunika og luer med Karmøy-mønsteret. Garnet som brukes i jakke, tunika og luer  er fra Du Store Alpakka, og det blir også produsert i Peru. Kjøper du Mirasolgarn fra Du Store Alpakka går 3 kroner fra salget av hvert nøste til å drifte en skole i Peru.




Karmøyjakken kan også kjøpes ferdigstrikket i nettbutikken Handlehuset, eller i butikken i Skudeneshavn. De ferdige jakkene er strikket i en blanding av Alpakka-pels og ull i Peru og blir deretter sendt til Handlehuset i Skudeneshavn. Det tar ca 3 uker fra bestilling til plagget er på vei i posten fra Peru. Det må man kalle effektiv produksjon! Dermed er det også med på å hjelpe de peruanske strikkerskene med litt penger når man kjøper en ferdigstrikket plagg i Alpakka fra Handlehuset. 





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar