lørdag 29. mars 2014

Trendy og helsebringende strikking!

Strikking har i flere sammenhenger blitt omtalt som den nye yogaen; strikking er blitt både trendy og kanskje er strikkingen helsebringende også? 

Begrepet "Knitting as the new yoga" ble brukt allerede i 1975 i en studie hvor man undersøkte om strikkingens rytmiske gjentakende bevegelse kunne ha en effekt lik yoga i forhold til avspenning. Å være avslappet er en motsetning til å være stresset og bekymret og kan slik ha en positiv helseeffekt.

En annen måte strikking kan påvirke helsen vår er gjennom å øke positive følelser. Når vi gjør aktiviteter fordi aktiviteten i seg selv gir oss glede i, som f.eks håndarbeide, lage en kake, tegne, male, danse osv påvirkes belønningssentre i hjernen slik at dopamin utløses. Dopamin er altså kroppens eget lykkehormon som utløses når vi opplever noe som belønnende.

I en studie med  3500 deltakere publisert i the British Journal of Occupational Therapy i 2013, rapporterte 81 % at de følte seg glade og lykkelige når de hadde strikket, noe som kan tyde på at strikking for de som driver med det ut fra egen motivasjon utløser dopamin og gir positive følelser. Slik økes også motivasjonen for å fortsette med strikkingen! Vi strikker mer fordi det er avslappende og gøy! Kos deg med strikketøyet!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar