torsdag 9. oktober 2014

Strikkekaféer i Oslo og omegn

Det er koselig å samles for å strikke sammen på kafé. Noen arrangerer også strikkekaféer med egne temaer der man kan lære noe nytt i tillegg til det sosiale ved det, slik at en del av tiden holdes det et foredrag eller lignende. 

I Bøler kulturkirke i Oslo kombineres strikking med veldedighet og estetikk nå i tiden frem mot jul. Et vottejuletre blir til ved at grønne votter i alle størrelser strikkes og henges på et stativ til tre som er laget av elever ved Skullerud skole. Når treet er ferdig skal det gis i gave til Kirkens Bymisjon skriver avisen Osloby. Initiativtaker til prosjektet er billedkunstner og lærer Stefanie Reinhardt. 

Foto: Stefanie Reinhardt
Elevene til Reinhardt ved Skullerud vil også bidra med å strikke votter til treet, og i tillegg arrangeres altså strikkekafé onsdag 22. oktober, onsdag 5.november og onsdag 19.november der det skal strikkes votter til treet. Vil du vite mer, eller bli med, kan du besøke prosjektets facebookside eller lese mer på Stefanie Reinhardts blogg.

På Nesodden arrangeres det strikkekafé hver siste onsdag i måneden. De har ofte et tema for strikkekaféene sine og arrangerer også egne treff for unge strikkere. Følg med på facebooksiden deres for å se når neste treff er. Strikkekaféen holdes på Kafe Tangenten i Kongleveien 2 på Nesodden.


"Nøstet mitt" har tre butikker i Oslo på Lambertseter, Tveita og Storo hvor det arrangeres strikkekafé med egne temaer hvor man kan lære nytt og strikke sammen. Klikk her for å se oversikt over datoer og tema på deres nettsider. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar