onsdag 13. august 2014

Barnehagevotten Blå Fisk!

I dag har lille frøken startet i ny barnehage på storbarnsavdeling. Stor stas for liten og stor det! Sommeren er på hell og det er på tide å tenke på at det kommer kaldere dager, og jeg har vært ute og jaktet på den ultimate barnehagevotten å strikke til uteleking. Strikkevotter er supert å leke med for små hender fordi de gir stor bevegelsesfrihet i tillegg til å holde små fingre varme. 
Det ble stripete blå votter, og når de hadde tatt form så jeg at den lignet en fisk! Da var det bare å ta frem nål og tråd og lage et lite fiskefjes på (eller ble det mer en skummel hai mon tro..? ) Dermed var Barnehagevotten Blå Fisk født. 

Jeg fikk tips om barnehagevotten fra bloggen Hjemmelaget og hentet inspirasjon fra den, men strikket vrangbord med 2 rett og 2 vrang, og gjorde en annen vri for å få den stram rundt håndleddet. Jeg leita også etter en enklere tommel å strikke ettersom jeg gjerne får ti tommeltotter selv når jeg skal til med kiletommel. Så da fant jeg denne geniale votteoppskriften med bildetutorial fra bloggen Fokus på Strikk, og lagde samme tommel som den har! Enkel, fin og lett å få til. 

Her er oppskrift på Barnehagevotten Blå Fisk str 2-3 år:

Legg opp 36 masker på rundpinne (evt settpinner) nr 3, 5. Strikk vrangbord med 2 rett og 2 vrang i 6 cm. Hver fargestripe er på 4 omganger. Strikk så vrangmaskene 2 og 2 sammen og fortsett med vrangbord i 2 rett og 1 vran i ca 2 cm (8 omganger). Øk til 36 masker igjen ved å strikke 2 masker i hver vrangmaske og fortsett i glattstrikk i 2,5 cm. 

Gjør klar til tommel slik: Strikk de første 6 maskene med en tråd i annen farge, og sett så maskene tilbake igjen på venstre pinne og strikk videre. For venstre vott strikkes de siste 6 maskene med en tråd i annen farge. 

Her vises maskene som er strikket i annen farge for å lage tommel

Strikk glattstrikk videre til votten måler 10 cm fra vrangbordens slutt.  Sett et merke i hver side, med 18 masker mellom hvert merke. Fell til tommel slik: * Strikk 1 maske rett, strikk 2 vridd rett sammen. Strikk til 3 masker før merket, strikk 2 masker sammen.* Gjenta fra * til * til det er 8 masker igjen. Strikk 2 og 2 sammen og trekk tråden gjennom de siste 4 maskene.
Tommel: Stikk en pinne inn i maskene over og under tråden i annen farge slik bildet viser. Løsne tråden og  trekk den ut. Strikk tommelen rundt i glattstrikk 2,5 cm. Strikk 2 og 2 sammen et par runder og trekk så tråden gjennom de siste maskene.


Fest tråder og broder på et fiskefjes eller haiansikt....Håper oppskriften faller i smak hos flere, og legg gjerne igjen en kommentar hvis du bruker oppskriften!
4 kommentarer:

 1. Tøffe votter! Veldig morsomt med fiskefjes :)
  Så bra du fikk bruk for votteoppskriften min. Må få presisere at jeg ikke har funnet opp tommelteknikken, den er brukt av mange før meg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Veronica. Ble fornøyd selv og :) Tommelteknikken er kanksje ikke din oppfinnelse, men du har en veldig god forklaring på den på bloggen din! Enkel og grei tommel å strikke også til små fingre!

   Slett
 2. Så fine fiskevotter du har laget :-) de hadde nok falt i smak hos 3-åringen her i huset og!
  Veldig fin og koselig blogg du har, har lagt meg som følger :-)

  SvarSlett
 3. Hei Strikke Prikke :) Takk for hyggelig kommentar - bare å ta frem pinnene, nå er det jo september i morgen allerede så snart trengs votter til smårollingene!

  SvarSlett