søndag 30. november 2014

Oppskrift på enkelt skjerf og lue i perlestrikk

Jeg har hevet meg på perlestrikk-bølgen med deilig, varmt, mykt, langt skjerf som har vært i bruk en ukes tid nå, og i helgen ble jeg ferdig med tilhørende lue også. Begge er strikket i BabySilk fra Du Store Alpakka. Oppskriftene finner du nedenfor.


Skjerfet er godt over 2 meter langt slik at det kan vikles flere ganger rundt halsen når det er kaldt og surt ute, - og luen er litt romslig slik at den henger litt. 




Slik strikker du luen: Legg opp 56 masker med dobbel tråd på pinne nr 5 og strikk vrangbord rundt (jeg brukte magic loop) 2 rett og 2 vrang i 4 cm. Øk deretter 10 masker jevnt og fortsett i perlestrikk som strikkes slik: 1rett og 1 vrang og på neste omgang 1 vrang over rettmaske og en rett over vrangmaske. Når luen er 20 cm (4cm vrangbord + 16 cm perlestrikk) felles 10 m jevnt, strikk 2 omganger, på neste omgang felles igjen 10 masker jevnt. Strikk 1 omgang, deretter felles det ved å strikke 2 og 2 masker sammen til du har 6 masker igjen. Dra tråden igjennom de resterende maskene og fest tråder. 


Slik strikker du skjerfet: Legg opp 30 masker med dobbeltråd på pinne nr 5 og strikk perlestrikk. For samme kant på skjerfet som på bildet; løft første maske i hver omgang vridd av (Se Marte Helgetuns blogg for bildeforklaring). Strikk perlestrikk til skjerfet måler 2,3 meter. Fell løst av. Frynser lages slik: Klipp ca 20 cm lange tråder, legg 5 i hver bunt. Legg trådene dobbelt og tre en løkke med ca 1 cm bredde gjennom i kanten av skjerfet, tre endene gjennom løkken og stram. 

onsdag 19. november 2014

Strikk til kalde studenter!

I februar 2015 arrangeres Internasjonal studentfestival i Trondheim (ISFIT), hvor deltagere fra over 100 land møtes for å delta i debatter, kulturelle arrangementer og workshoper.  
ISFIT har blitt arrangert annethvert år siden 1990 og samler ca 450 deltakere. Tema for festivalen denne gang er korrupsjon som er stort samfunnsproblem i mange deler av verden.

For å hjelpe besøkende studenter som ikke er vant til vårt kalde klima har ivrige sjeler i studentmiljøet startet aksjonen "Varm en deltaker- Strikk til ISFIT 2015". Her inviteres vi til å strikke votter, sokker og luer til deltakerne. Les mer om aksjonen på deres facebook- side! 1500 plagg trengs til festivaldeltagerne så her er det bare å hive seg på for å kunne gi gjestene en varm velkomst og et minne å ta med hjem fra ISFIT! 
Vil du bidra i aksjonen finner du mønstre her: 


søndag 9. november 2014

Vinterskjerf i myk perlestrikk

I går ga jeg etter for fristelsen til å kjøpe nytt garn og gå i gang med et nytt strikkeprosjekt, selv om jeg egentlig har inngått en avtale med meg selv om å strikke en ting av gangen. Dermed ble det nytt garn til et stort og godt vinterskjerf i perlestrikk, - inspirert av dette Michael Kors-skjerfet på bildet under

Photography by Lachlan Bailey for WSJ.

Den fine aran-jakken jeg strikker på tar nemlig så lang tid, og mønsteret krever såpass mye konsentrasjon dermed hadde jeg en god unnskyldning for å starte på noe annet i tillegg. For jeg trenger jo noe å strikke på sånn innimellom også, - noe som ikke er så krevende og som det kan strikkes noen omganger på mens lillefrøken leker litt ved siden av, eller mens jeg skravler med de store jentene eller med mannen i huset.

Mykt, og ikke - kløete var to krav da jeg skulle kjøpe garn,  - og endte opp med å strikke av dobbel tråd på pinne 5 i BabySilk fra Du Store Alpakka, 80 % babyalpakka og 20 % silke.



Utrolig mykt og deilig, og veldig godt å strikke av, men prisen var også deretter da… Blir nok det dyreste skjerfet jeg har hatt noengang tror jeg. Hverdagsluksus og et skjerf som er klassisk og jeg kan ha i mange år!

God strikkesøndag alle sammen!