tirsdag 14. oktober 2014

Festivalstrikk på Tåkelurfabrikken i Skudeneshavn!

For meg er sofaen forbundet med to aktivteter for avkobling,- strikking og lesing. Jeg er veldig glad i å lese, og det perfekte ville vært om noen fant opp en innretning som gjorde det enkelt å strikke og lese bok samtidig!


Jeg vet at mange tyr til lydbok for å dekke behovet, men det blir ikke helt det samme. Skulle helst hatt et bokholdestativ med innebygd bla- om- mekanisme. Fins det en Reodor Felgen der ute som føler seg kallet?

Mens vi venter på oppfinnelsen kan vi jo drøye tiden med et besøk på litteraturfesitval i Skudeneshavn som går av stabelen onsdag 29. okt - søn 2.nov. 


På SILK (Skudeneshavn internasjonale litteraturfestival) får man dekket behovet for litterært påfyll, men også for strikking. 

Lørdag står SILKeSTRIKK på programmet, kl 11.00 på Tåkeurfabrikken hvor Annemor Sundbø som regnes som strikkingens mor i Norge kommer på besøk! Vel verdt turen for den som er strikkeinteressert!










torsdag 9. oktober 2014

Strikkekaféer i Oslo og omegn

Det er koselig å samles for å strikke sammen på kafé. Noen arrangerer også strikkekaféer med egne temaer der man kan lære noe nytt i tillegg til det sosiale ved det, slik at en del av tiden holdes det et foredrag eller lignende. 

I Bøler kulturkirke i Oslo kombineres strikking med veldedighet og estetikk nå i tiden frem mot jul. Et vottejuletre blir til ved at grønne votter i alle størrelser strikkes og henges på et stativ til tre som er laget av elever ved Skullerud skole. Når treet er ferdig skal det gis i gave til Kirkens Bymisjon skriver avisen Osloby. Initiativtaker til prosjektet er billedkunstner og lærer Stefanie Reinhardt. 

Foto: Stefanie Reinhardt
Elevene til Reinhardt ved Skullerud vil også bidra med å strikke votter til treet, og i tillegg arrangeres altså strikkekafé onsdag 22. oktober, onsdag 5.november og onsdag 19.november der det skal strikkes votter til treet. Vil du vite mer, eller bli med, kan du besøke prosjektets facebookside eller lese mer på Stefanie Reinhardts blogg.

På Nesodden arrangeres det strikkekafé hver siste onsdag i måneden. De har ofte et tema for strikkekaféene sine og arrangerer også egne treff for unge strikkere. Følg med på facebooksiden deres for å se når neste treff er. Strikkekaféen holdes på Kafe Tangenten i Kongleveien 2 på Nesodden.


"Nøstet mitt" har tre butikker i Oslo på Lambertseter, Tveita og Storo hvor det arrangeres strikkekafé med egne temaer hvor man kan lære nytt og strikke sammen. Klikk her for å se oversikt over datoer og tema på deres nettsider. 



lørdag 4. oktober 2014

Et ønske oppfyllt: Stilfull strikk!

Etter fine høstferiedager i Gdansk sammen familien, var det godt med en rolig dag i heimen i dag. Regnvær utenfor vinduet lokket til innekos med strikking innimellom andre gjøremål. Mellomstejenta i familien på 11 år er også bitt av strikkedilla og er igang med putetrekk i neonfarger med traktormønster som strikkes frem og tilbake. Hun holder fint styr på vrange og rette omganger (strikker frem og tilbake)   med mønster i to farger både på retta og vranga. Veldig gøy! Selv strikker jeg nå videre på min aranjakke som det sakte men sikkert går fremover med. Mønsteret her er av Lene Holme Samsøe, - en av mine favorittstrikkedesignere...

Mens vi to hadde strikkeklubb satt minstejenta og klippet og limte, mens pappan og eldstejenta tok en tur i bokhandelen. De kom hjem med Stilfull Strikk av Lene Holme Samsøe til meg, - dermed ble en fin dag enda et hakk bedre! En helt nydelig bok. 25 oppskrifter på superfine plagg i moderne snitt, nydelige bilder og lay out som gjør boken til en fryd for øyet. I tillegg er oppskriftene enkle å forstå, med tydelige diagrammer og illustrasjoner som viser mål på plaggene i tillegg. Dermed er det også enkelt å tilpasse mønstrene til egne mål om man trenger noen justeringer. Mine to favoritter fra boken er nok CLARA kort jakke med ranker, og AGNES jakke med rundt bærestykke, men her er det så mye fint at det er vanskelig å velge hvor en skal starte.

Bilder av plaggene i boken finnes på Ravelry for en tyvtitt, men boken har finere foto så egentlig anbefaler jeg en tur til bokhandelen for å bla og titte om du vurderer å kjøpe den.