torsdag 11. september 2014

Høstens strikkebøker - en ønskeliste!



30 tøfler - ett grunnmønster 
av Arne&Carlos

Høstens bok fra den verdenskjente og trendy designerduoen Arne&Carlos byr på 30 oppskrifter på tøfler til små og store. For å dekorere de fargerike strikketøflene brukes både ulike broderiteknikker og perler.

Boken er delt opp i seks temaer: Hytteliv, kaniner, skaller, mokasiner, terrassen og juletemaer. Et godt kjøpetips til deg som vil sette i gang med årets julegaveproduksjon altså. Boken er lekker og har flotte bilder - klikk her for en liten smakebit!

Boka utgis på Cappelen Damm, men er pr d.d midlertidig utsolgt.



Strikkesidas favoritter 
av Aase Lynne, Kari Anne Dal-Pedersen og Torill Strand

Strikkesida er en gruppe på facebook med over 65000 medlemmer, hvor man kan dele bilder av det man strikker, be om hjelp av andre til strikkespørsmål, dele meninger og diskutere.

Strikkesidas favoritter ble til gjennom en konkurranse der medlemmene kunne sende inn sine egendesignede modeller, og juryen plukket ut 60 bidrag til å være med i boka. Her finner du oppskrifter på ulike plagg som gensere, votter og luer, men også vesker og puter. Det har blitt en flott bok, ta gjerne  en liten titt selv!

Boka utgis på Gyldendal og er i salg fra 1. oktober.


Stilfull strikk
Lene Holme Samsøe
Denne boka gleder jeg meg virkelig til! Den danske designeren Lene Samsøe er kjent for sine feminine og moderne stil, og har gitt ut flere strikkebøker tidligere.

Plaggene i denne boken varierer fra enkle modeller til mer avanserte mønstre. Ta gjerne en titt på Lene Samøe´s Ravelry -side for å bli mer kjent med hennes fantastisk fine strikkedesign.

Boka utgis på Cappelen Damm og ventes i butikk i oktober




Voksne ingen adgang
Anna Enge og Heidi Grønvold 

De to designerne som står bak konseptet Pickles kommer også med ny bok denne høsten. De har gitt ut tre strikkebøker på eget forlag tidligere, og driver butikk og nettbutikk hvor de forhandler eget garn og selger egne design.

Boka inneholder 60 oppskrifter på plagg og tilbehør til barn i alderen 0-10 år. Her finner du klær til hverdagen i barnehage og på skole, men også til mer festlige anledninger. Det som kjennetegner Pickles design er at plaggene har et moderne snitt, smarte konstruksjoner som gjør at plaggene er enkle å strikke og montere. Ta gjerne en sniktitt i boka, eller besøk pickles.no

Boka utgis på Gyldendal og ventes i løpet av oktober


Skappelstrikk
Dorthe Skappel

I romjulen 2011 tok Dorthe med seg strikketøy på fjellet, og strikket en enkel genser til seg selv. Den ble raskt overtatt av en av døtrene som postet bilde av seg selv i genseren på sin blogg og dermed var eventyret i gang.

Skappelstrikk inneholder så klart den berømte genseren samt en rekke andre plagg som alle kjennetegnes av mykt garn, og superenkle oppskrifter som også nybegynnere og utålmodige strikkere får til! Her finner du både gensere, jakker, kåper og luer. Ta en sniktitt her. 

Boka er utgitt på Cappelen Damm og er i salg!



Luer - Fru Solengs strikkeoppskrifter
Lone Smevik Soleng 

Fru Solengs blogg og facebookside har mange faste lesere, og hennes friske nordnorske stil i tillegg til design som både har røtter i det tradisjonelle, men gjerne har en frisk vri som faller i smak hos mange. Fru Solseng driver også egen garn og strikkebutikk. 


I denne boka presenteres 33 lueoppskrifter til barn, unge og voksne. Her finner du toppluer, fletteluer, hetteluer, hjelmluer - og noen gode ørevarmere. Se også Fru Soleng på Ravelry


Boka utgis på Pax forlag og er i salg medio oktober