mandag 28. juli 2014

Gratis mønster: Enkel flettehals på tykke pinner

Etter alle sommerfuglene var det på tide med et enkelt prosjekt. Det er så gøy å lage egne mønstre at jeg ville fortsette med det, og dermed ble det en fin hals med fletting langs kanten. Mønsteret kan lastes ned gratis via min Ravelry-butikk. 



Jeg hadde noen nøster med King Cotton og noen fine knapper i keramikk liggende som jeg hadde lyst å lage noe fint av, og denne gangen ble det til meg selv. En finfin hals til kjøligere dager i perlestrikk og med flette langs kanten. Ble veldig fornøyd om jeg skal si det selv, og gleder meg til å ta den i bruk.




Klikk her for å gå til nedlasting av pdf med mønsteret. God strikking!


torsdag 17. juli 2014

Nytt design: Sommerfugl - tunika!

Bærestykket på sommerfugl - tunikaen er blikkfanget, mens designet ellers er enkelt med sommerfugler langs nedre kant og bole strikket i glattstrikk. Se og kjøp mønsteret her!






Sommerfuglene ville liksom ikke gi helt slipp på meg, og jeg innrømmer glatt at nå var det på tide med tykke pinner og tykkere garn etter å ha strikket flere prosjekter på pinne 3 og 3,5. Dermed gikk jeg i gang med nytt design med sommerfuglene mine og ettersom sommerfuglene jeg har laget mønster på  er ganske store, egnet de seg godt til å prøve ut idéen jeg fikk til å lage en tunika i glatt strikk med sommerfugler på bærestykket.





Tunikaen er strikket i et stykke på rundpinne (60 cm) slik at dette er et kjapt prosjekt å strikke. Jeg håper denne blir en suksess  hos lille frøken når barnehage-hverdagen setter inn for fullt i august!

Å strikke denne er gjort på noen kvelder, og mønsteret er nå til salgs på Ravelry!

Klikk her for å se mer

Klikk her for å kjøpe mønsteret

lørdag 12. juli 2014

Strikketøy og en god bok!

Dagene våre her er både late og aktive på en gang. Vi koser oss i solen med sykkelturer, bading, lekeplassbesøk og forskjellig småarbeid rundt huset avbrutt av koselige cafébesøk, helst hos Johannes på Majorstua Kafe over gaten som lager Verdens beste vafler. Lillefrøken elsker å besøke kaféen med egen lekeskuff i et av de gamle bordene der man finner alle slags artige skatter. Og på benkene ligger nydelige strikkede pledd.



Når jeg har en liten pause for meg selv kommer strikketøyet eller en god bok frem. Det er deilig å lese og å leve seg inn i andres historier, og i går var vi innom bokhandelen for å finne nye bøker.

Jeg kom over Strikkesirkelen av Ann Hood, og kastet meg over den så snart lillefrøken hadde sovnet. Boken handler om Mary som har mistet et barn og som prøver å finne fotfeste og holde ut i tiden etterpå. Strikking og damene hun treffer i strikkesirkelen hun blir med i blir redningen. Strikkingen gjør at hun kan konsentrere seg om noe enkelt og håndfast som gjør at tankene og følelsene ikke tar overhånd den tiden hun strikker. Det roer henne ned. Og damene i strikkesirkelen har alle sin historie. En herlig sommerbok som kan anbefales til alle som strikker!

onsdag 9. juli 2014

Ferie og sommerstrikk!

Nyter deilige dager i feriehuset vårt i sommerbyen Skudeneshavn her på Vestlandet, og dagen starter gjerne med en kaffekopp og strikketøyet mens veslejenta spiser frokosten sin. Så får gjerne strikketøyet hvile mens vi er ute og leker, tusler en rolig tur, kikker innom en butikk eller to, sykler litt, spiser god mat og slår av en prat med en trivelig nabo.


Strikketøyet tas frem igjen til en pause med en kaffekopp i solen på trappen, eller til kvelden når lillefrøken har lagt seg. Etter sommerfuglkjolen i str 1 år, hev jeg meg over min fine aranjakke i ull, men så ble fristelsen for stor så i går gikk turen innom Handlehuset for å kjøpe bomullsgarn.Endte opp med King Cotton, egyptisk bomull til pinne nr 6. Nydelig garn og godt med tykke pinner og garn til en utålmodig sjel.


Handlehuset er spesialister på alpakkagarn, og jeg var så heldig å få med et flott handlenett fra Du Store Alpakka til å ha mitt nyinnkjøpte garn i. Veldig praktisk til å både oppbevare og ta med seg strikketøyet i. Så nå tror jeg det blir en ny kreasjon og nytt mønster med sommerfugler på!