mandag 30. juni 2014

Svever avgårde!

Sommerfuglene fortsetter å sveve avgårde! Kjole i størrelse 1 år ble til i løpet av en uke hjemme med mine egne tette bihuler og en småsyk lillefrøken.







Når frøken var i seng var det tid for kosestrikking for min del. Det samme gjaldt i små rolige stunder mens vi to så på Karsten og Petra eller Ponyo på film. Veldig moro å da få til noe nyttig og koselig sånn innimellom slagene, og i dag var vi og kjøpte fine små bamseknapper til den ferdige kjolen!

Tror det er på tide å ta frem Aran -jakken min igjen og strikke videre på den nå, samtidig som jeg får bruke noen kvelder til å skrive ut mønsteret på sommerfugl-toppen jeg har laget også. Det er veldig gøy å lage egne mønstre, så det er noe jeg vil gjøre mer av med tid og stunder!

Mønsteret kan kjøpes her på min Ravelry-side

torsdag 19. juni 2014

Sommerfugl - dilla!

Jeg har blitt hekta på sommerfugler, og etter å ha lagd kjole til lille frøken fikk jeg lyst å strikke en topp med sommerfugler på

Tanken var først å lage genser, men så ble det litt komplisert å få mønsteret til å gå opp med armer og overganger og det hele. Så etter litt utforsking og mye tellinger, fellinger og økninger ble det rund hals på toppen.





Denne er strikket i Drops cotton merino, slik at den kan brukes som sommertopp nå en stund fremover, og er varm nok til å duge til høsten også med en tynn genser under! 

Toppen har lukking med knapper bak, og kan brukes begge veier, så den blir mer som en jakke om man snur den og bruker den med kneppingen foran. 

Mønsteret var ganske komplisert å få til, men målet er å skrive det ut etterhvert, og å prøve å forenkle litt slik at det er forståelig for andre enn meg selv og ;)

Ta gjerne en titt på sommerfuglkjolen også, og send meg gjerne tilbakemeldinger på topp og kjole. Det er gøy å høre om det jeg lager faller i smak, og jeg tar gjerne i mot tips og råd fra dere som kikker innom!

fredag 13. juni 2014

Mønster til sommerfuglkjolen på Ravelry!

Da er mitt første selvkomponerte strikkemønster ute i verden på egen hånd, og kan kjøpes via Ravelry!




Sommerfuglkjolen til min datter på 2 år har blitt flittig brukt siden den debuterte som selveste 17.mai -kjolen i år, så nå er jeg spent på om flere vil strikke den. Det tok så klart mye mer tid og jobb enn jeg hadde trodd å skrive ned alle detaljer og gjøre det om til et leselig mønster, men det var også mye mer gøy enn jeg hadde trodd på forhånd. - I psykologien kalles det å være i flytsonen når man driver med noe som er så engasjerende og givende at tid og sted bare forsvinner og vips har det gått en hel kveld! Litt som når en sitter med et akkurat passende utfordrende og morsomt strikkeprosjekt!

Mønsteret til Sommerfuglkjolen finnes foreløpig bare i str 2 år, men planen er at det skal komme også i str 6 mnd, 1 år og 3 år etterhvert.

Du kan kjøpe mønsteret her:

fredag 6. juni 2014

Håndarbeid i 160 år: Brooklyn Women’s Exchange

Helt siden 1800-tallet har man hatt butikker av typen Etsy og Epla hvor man kan selge håndlagede ting og betale en liten prosentandel for at de selger varene for en. Slik kunne man i harde tider spe på med en ekstrainntekt. 



Ved å selge sine ting diskret og anonymt i butikken kunne kvinnene som var medlemmer tjene penger uten å måtte jobbe på fabrikk med de farene det kunne innebære og med lange og harde arbeidsdager borte fra barna. 

Under den amerikanske borgerkrigen og under første verdenskrig lagde også medlemmene varme plagg til soldatene. Det har vært mer enn 200 slike butikker i USA, men i dag gjenstår kun 20 og den i Brooklyn er den eldste. 

Brooklyn Women’s Exchange har eksistert siden 1854 og er i dag en flott butikk hvor man kan kjøpe strikk og annet håndarbeide fra mer enn hundre personer fra hele USA. De som selger sine håndlagde ting i butikken får 70 % av inntekten, resten går til drift av butikken. Alle som jobber i butikken stiller som frivillige, og i dag er det et tredvetalls personer som tar sine skift bak disken.


Denne butikken står så absolutt på lista den dagen jeg tar turen over dammen, - fantastisk fint konsept på alle måter.


Les mer her: The New York Times