onsdag 23. april 2014

Karmøyjakken!

Vi har såvidt kommet tilbake til Oslo etter fine påskedager i Skudeneshavn på Karmøy hvor vi har feriehus. I Skudeneshavn lever vi det gode liv med late dager og for meg innebærer det å ta frem strikketøyet! 





Butikken Handlehuset i Skudeneshavn har designet Karmøyjakken med tradisjonelt mønster med hvite åttebladsroser på blå bunn. Det er Sonja som har designet jakken kan de opplyse hos Handlehuset, og i tillegg til de norske rosene er det også hentet inspirasjon til mønsterbordene fra alpakkegenserne som de blir strikket i Peru og importert til butikken. 


Det fine mønsteret har nå også blitt brukt til å designe en tunika i lilla og grått, og på to forskjellige luetyper. Du kan kjøpe mønster og garnpakker i Alpakka og i Superwash til jakke, tunika og luer med Karmøy-mønsteret. Garnet som brukes i jakke, tunika og luer  er fra Du Store Alpakka, og det blir også produsert i Peru. Kjøper du Mirasolgarn fra Du Store Alpakka går 3 kroner fra salget av hvert nøste til å drifte en skole i Peru.




Karmøyjakken kan også kjøpes ferdigstrikket i nettbutikken Handlehuset, eller i butikken i Skudeneshavn. De ferdige jakkene er strikket i en blanding av Alpakka-pels og ull i Peru og blir deretter sendt til Handlehuset i Skudeneshavn. Det tar ca 3 uker fra bestilling til plagget er på vei i posten fra Peru. Det må man kalle effektiv produksjon! Dermed er det også med på å hjelpe de peruanske strikkerskene med litt penger når man kjøper en ferdigstrikket plagg i Alpakka fra Handlehuset. 





lørdag 12. april 2014

Armstrikket skjerf!

Da har jeg og prøvd meg på den nye trenden med armstrikking. Det var uvant og annerledes enn vanlig strikking, men veldig gøy! Spesielt moro for en som er såpass utålmodig av natur som jeg er. Akkurat nå befinner jeg meg i Skudeneshavn hvor familien har feriehus, og da er det på Handlehuset jeg kjøper garn. De har spesialisert seg på Alpacca, men har også en del annet garn, blant annet fører de bambusgarnet fra Hjertegarn. Ta gjerne en titt på deres nettbutikk!

Jeg fikk se på 4-5 ferdigstrikkete skjerf i armstrikking og fikk god hjelp til å velge garn. Jeg endte opp med to hesper Viking Eco-Alpakka og ble rådet til å strikke med 4 tråder


Jeg lagde mitt skjerf i lilla og grått, og nøstet opp hespene før jeg startet for å slippe så mye floker. Jeg valgte å lage skjerfet ganske bredt, og la opp 20 masker. Det går to runder rundt halsen, og er veldig godt og varmt. Det eneste er at det klør bittelitt så mulig jeg bruker det utenpå en genser med litt krage eller har et tynt skjerf innenfor, for jeg tror dette kan bli et nytt favorittskjerf! 



Her kan du se hvordan det gjøres:


torsdag 3. april 2014

Voksne tøfluser...

Det ble en voksenversjon også av strikketøflene jeg lagde for et par uker siden. Jeg økte på noen cm her og der, og vips fikk jeg meg nye tøfler jeg og. De passer til dame str 37/38 og du lager et par i løpet av en kveld!

Jeg strikket mine på pinne 4 med Ullrika garn. Legg opp 14 masker som blir ca 9 cm bredde, og strikk riller til du har et kvadrat. Strikk opp 20 masker  slik at arbeidet blir 12 cm bredere og strikk i 9 cm. Fell 10 masker på motsatt side av kvadratet du startet med, og på samme omgang strikker du opp 10 masker på den andre siden. Strikk i 9 cm før du feller av. Da skal det du har strikket se slik ut:




Brettes og hekles sammen slik du ser her. God strikking!